Castell d'Encus Alimentació i begudes Talarn Lleida

L’origen de Castell d'Encus es deu en bona mesura a l’impacte que va tenir en Raül Bobet el lloc l’any 2001 mentre cercava terrenys que poguessin minvar els efectes a la vinya del canvi climàtic en l’àrea dels Pirineus Catalans.

VINYES A 1.000 METRES D'ALÇADA.

L’elevació de la finca (850-1000 metres), en una àrea de bona exposició solar i vorejada d’una important massa boscosa, juntament amb una vessant històrica que compta amb una ermita i antics trulls de fermentació de raïm picats a la pedra pels monjos hospitalers (s.XII), fan del lloc un entorn privilégiât i màgic.

Els sòls són en general Franc calcaris, de baix contingut en matèria orgànica, que junt amb al climatologia continental, amb un alt contrast tèrmic entre el dia i la nit, fa que poguem obtenir vins d’una altíssima qualitat.

La verema es fa manualment i en petites caixes de 10kg amb raïm procedent exclusivament de la finca. El vi està fermentat en diferents materials: tines de fusta i d’acer inoxidable i cups de pedra naturals. Gràcies a aquests tres materials obtenim vins amb tons i matisos molt diferents i amb una gran complexitat aromàtica.

FERMENTACIO A LA PEDRA.

Degut al seu vessant mitjeval, la finca gaudeix d’un important nombre de trulls de fermentació esculpits a la pedra que funcionen per gravetat i que després d’unes proves inicials els estem reutilitzant per fermentar una important part tant dels nostres vins blancs com negres.

En el cas del vi Quest tot el procés fermentatiu es realitza en aquests cups de pedra.

RESPECTE AL MEDI AMBIENT.

Degut al nostre convenciment pel que fa al respecte del

De les 95ha de la propietat, 23ha han estat plantades en alta densitat amb varietats tals com: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Riesling, Semillon i Albarinyo. La resta s’ha mantingut com a bosc.

La intenció és de produir un nombre limitat d’ampolles (6000 caixes màxim) procedents exclusivament del fruit de les nostres vinyes.


Castell d'Encus
Ctra. Tremp a Santa Engracia, km 5
25630 Talarn (Lleida)

HORARI: dilluns a divendres de 9h 16h
Mapa