Casa Roca Alimentació i begudes Sant Martí de Barcedana Lleida

En una petita i desconeguda vall del Pirineu de Lleida hi ha el nostre allotjament d'agroturisme, Casa Roca, fundada al segle XV per Francesc Roca, una casa plena d'històries i de tradició.

Només entrar, al costat d'una pica d'oli, trobareu l'antiga premsa de vi. Tot i que avui ja no són en funcionament (la tecnologia els ha anat apartant), continuem «fent oli i vi pel gasto de casa». Pujant escales amunt, us rebrà un antiquíssim foc de rogle, un foc central en una habitació on tot el sostre és xemeneia. Al voltant del foc hi ha els centenaris bancs per seure i fer torrades amb all-i-oli de codony. Només per aquesta joia arquitectònica, gairebé única, ja val la pena que vingueu.

Per tradició, a la Vall de Barcedana, hi abundava el conreu de vinyes i oliveres; avui, tot i que hi ha una aposta pels vins d'altura, a casa nostra predominen els conreus de l'olivera, els fruiters i els cereals: el blat, l'ordi i la colza, com a cultiu alternatiu.

Aquest entorn, juntament amb els serveis que us ofereix la casa, fan possible la nostra oferta d'un agroturisme familiar, casolà, amb una oferta gastronòmica tradicional basada en producte de proximitat i, en alguns casos, amb productes conreats i elaborats a casa nostra.

Casa Roca
Casa Roca. Sant Martí de Barcedana.
25639 Sant Martí de Barcedana (Lleida)